Republičko takmičenje ugostitelja

 

obrenovic 

   Na republičkom takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola Srbije koje se održalo u Smederevu od 24. do 26. aprila 2017. godine učenik vladimiračke Posavotamnavske srednje škole Marko Pavličević osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju u disciplini USLUŽIVANJE. Njegov profesor-mentor Dragan Obrenović kaže: “ Markova disiplina se sastojala iz dva dela. U prvom delu, testu teoretskog znanja iz celokupnog gradiva stručnih predmeta, Marko je briljirao. Osvojio je maksimalan broj bodova. Drugi deo takmičenja je bio praktičan gde je Marko pokazao svo svoje umeće i zanate u usluživanju gostiju. U ukupnom plasmanu posle oba dela bio je drugi.”

   Na takmičenju su učestvovale 23 škole iz cele republike. Inače Marko je od prve godine srednje škole bio vredan i marljiv učenik, ističe njegov profesor, i ono što je najvažnije je da voli svoj budući poziv. To potvrđuje i činjenica da Marko posle škole radi preko omladinske zadruge u hotelu “Sloboda” gde je istovremeno na praksi.

   Profesor Dragan i njegov učenik Marko se zahvaljuju direktoru Milanu Isailoviću koji je uspeo da obezbedi finansije za republičko takmičenje uz pomoć lokalne samouprave, tj.predsednika opštine gospodina M.Milinkovića i predsednika skupštine gospodina D.Simeunovića.

     “Presrećan sam postignutim uspehom. Upoznao sam dosla budućih kolega iz cele Srbije, a dobio sam i mogućnost upisa na Visoku hotelijersku školu bez polaganja prijemnog ispita što mi je oduvek i bila zelja”, podelio je Marko sa nama.

     Inače na Republičkom takmičenju u Smederevu učestvovala je jos jedna predstavnica Posavotamnavske srednje škole Jovana Jakovljević u discipline poslastičarstvo i osvojila četvrto mesto. Njena profesorka-mentor Danijela Pavlović je bila prezadovoljna jer je ove godine konkurencija bila izuzetno jaka.