Dom učenika

Dom učenika je fizički izdvojena jedinica Posavotamnavske srednje škole sa domom učenika i nalazi se u ulici Milovana Glišića bb.

                Zgrada Doma učenika ima 3600 m2, a dvorište je ukupne površine 8400 m2.

                Dom učenika je kapaciteta 150 učenika + 30 mesta za komercijalno izdavanje. Smeštajni kapaciteti su raspoređeni u 60 trokrevetnih soba. Sve sobe su opremljene nameštajem – kreveti sa fiokom, sto i stolice, garderobni ormari i svaka ima kupatilo sa tuš kadom, VC šoljom i lavaboom.

                Dom ima ukupno 4 etaže u aneksu A i 3 etaže u aneksu B. U prizemlju aneksa A smešteno je 5 kancelarija za zaposlene Doma, a sobe su raspoređene u više spratove. Na svakom spratu se nalaze prostorije za učenje kao i organizovanje slobodnog vremena učenika sa velikim LCD televizorom i kablovskom televizijom. Sve prostorije doma pokrivene su internetom brzog protoka.

                Dom učenika poseduje i teretanu kao i salu za stoni tenis.

                O životu i radu učenika u Domu brine 21 zaposleni. Svojom stručnošću obezbeđuju organizaciju koja pokriva sve segmente potrebne za normalno odvijanje aktivnosti u Domu – učenje, ishranu, higijenu, zabavni život, zaštitu zdravlja i bezbednost korisnika smeštaja.

                dom 1 v

Dom ima kuhinju opremljenu najsavremenijim, profesionalnim kuhinjskim uređajima za pripremu i distribuciju hrane – šporete, friteze, roštilj, konvektomat, rashladne komore, mašinu za pranje posuđa, sudopere, magacinski prostor odvojen za različite vrste namirnica, odvojena odeljenja za pripremu povrća, mesa, ribe itd. Takođe u sastavu Doma je trpezariju površine oko 400 m2, koja je opremljena nameštajem i linijom za posluživanje sa posuđem od rosfraja.

                Dvorište Doma se graniči sa sportskim terenima za košarku, mali fudbal, tenis i odbojku, a u neposrednoj blizini je fudbalsko igralište FK Jedinstvo Vladimirci i gradski bazen. Za učenike Doma korišćenje svih ovih kapaciteta je odlukom rukovodstva opštine Vladimirci besplatno.

U neposrednoj blizini Doma učenika, na parceli od 5000 m2, koja se graniči sa dvorištem Doma planirana je izgradnja multifunkcionalnih sportskih terena za učenike, korisnike smeštaja i ishrane i u tom pravcu Škola je konkurisala za sredstva kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Odsek za učenički i studentski standard.

Potrebna dokumentacija za upis učenika u Dom