Kineski televizor sa Androidom 4

LENOVO JE NAJAVIO SVOJ prvi pametni televizor koji će prepoznavati glasovne komande, koristiti operativni sistem Android 4.0 i izvršavati aplikacije pisane za njega, čime će iskoračiti na teren na kome se očekuju i Eplovi (Apple) televizori o kojima se za sada samo nagađa.

 

Google računa na Chrome OS

Google rukovodilac proizvoda za Chrome Sundar Pichui je demonstrirao novi operativni sistem.Gigant za pretragu vidi ovaj softver i u verziji pretraživača i verziji klasičnog operativnog sistema kao jedan od glavnih alata u utemeljivanju novog načina na koji će se računari koristiti.

Broj korisnika Facebooka u SAD u maju smanjen za šest miliona

IAKO SE BROJ KORISNIKA FACEBOOKA na globalnom nivou i dalje povećava(prema poslednjim podacima Facebook ima oko 700.000.000 korisnika širom sveta), najveća svetska društvena mreža je u maju ostala bez 6.000.000 korisnika u SAD.

Prepoznavanje lica na osnovu Facebook profila

SVIMA NAMA SU DOBRO POZNATI PROBLEMI koje Facebook ima sa privatnošću korisnika na internetu.

Otkrivena najveća vodena masa u svemiru

MEĐUNARODNI TIM ASTRONOMA OTKRIO je nedavno pravi „rezervoar" vode u svemiru koji je 100.000 puta veći od mase Sunca. Voda se nalazi oko jednog kvazara udaljenog 12 milijardi svetlosnih godina.

Računarski oblak

SUDECI PREMA REZULTATIMA ISTRAŽIVANJA koje je obavila kompanija Colt, vecina direktora informatickih odeljenja u evropskim kompanijama veruje da ce „racunarski oblak" do 2014. godine postati njihova glavna operativna platforma.