Dom učenika

Дом ученика је физички издвојена јединица Посавотамнавске средње школе са домом ученика и налази се у улици Милована Глишића бб.

            Зграда Дома ученика има 3600 м2, а двориште је укупне површине 8400 м2.

            Дом ученика је капацитета 150 ученика + 30 места за комерцијално издавање. Смештајни капацитети су распоређени у 60 трокреветних соба. Све собе су опремљене намештајем – кревети са фиоком, сто и столице, гардеробни ормари и свака има купатило са туш кадом, ВЦ шољом и лавабоом.

            Дом има укупно 4 етаже у анексу А и 3 етаже у анексу Б. У приземљу анекса А смештено је 5 канцеларија за запослене Дома, а собе су распоређене у више спратове. На сваком спрату се налазе просторије за учење као и организовање слободног времена ученика са великим ЛЦД телевизором и кабловском телевизијом. Све просторије дома покривене су интернетом брзог протока.

            Дом ученика поседује и теретану као и салу за стони тенис.

            О животу и раду ученика у Дому брине 21 запослени. Својом стручношћу обезбеђују организацију која покрива све сегменте потребне за нормално одвијање активности у Дому – учење, исхрану, хигијену, забавни живот, заштиту здравља и безбедност корисника смештаја.

            Дом има кухињу опремљену најсавременијим, професионалним кухињским уређајима за припрему и дистрибуцију хране – шпорете, фритезе, роштиљ, конвектомат, расхладне коморе, машину за прање посуђа, судопере, магацински простор одвојен за различите врсте намирница, одвојена одељења за припрему поврћа, меса, рибе итд. Такође у саставу Дома је трпезарију површине око 400 м2, која је опремљена намештајем и линијом за послуживање са посуђем од росфраја.

            Двориште Дома се граничи са спортским теренима за кошарку, мали фудбал, тенис и одбојку, а у непосредној близини је фудбалско игралиште ФК Јединство Владимирци и градски базен. За ученике Дома коришћење свих ових капацитета је одлуком руководства општине Владимирци бесплатно.

У непосредној близини Дома ученика, на парцели од 5000 м2, која се граничи са двориштем Дома планирана је изградња мултифункционалних спортских терена за ученике, кориснике смештаја и исхране и у том правцу Школа је конкурисала за средства код Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Одсек за ученички и студентски стандард.